Infrastructuur

Architectuur

Au Privilège is een eigentijds gebouw met een functionele en tijdloze architectuur. Het is een referentie op het vlak van vooruitstrevende woonzorginfrastructuur. Au Privilège vormt een functioneel geheel dat diverse vormen van residentiële ouderenzorg en –huisvesting combineert. Het gebouw heeft vier bouwlagen.

Het gelijkvloers is voorbehouden voor de algemene en facilitaire diensten. Via de hoofdingang komt u in een lichte, ruime en comfortabele hal.

  • Vooraan vindt u het onthaal, het secretariaat en de directie
  • Rechts ligt het “Grand Café” dat bewoners, familie en bezoekers de gelegenheid biedt om “uit” te gaan zonder buiten te gaan.
  • Links vindt u het kapsalon, het kinesitherapielokaal, de wellness, het wassalon en de individuele bergruimtes.

De keuken, de personeelsruimtes, de opslagruimtes en de technische lokalen vullen verder het gelijkvloers aan.

Het woonzorgcentrum en het centrum voor kortverblijf bevinden zich in het rechterdeel van het gebouw op de 1e, 2e en 3e verdieping. Samen tellen ze 127 bedden. Vier kamers op de 3e verdieping zijn voorbehouden voor het centrum voor kortverblijf.

Elke verdieping heeft een eigen zorginfrastructuur en één tot twee aparte leefgroepen met eigen eet-, leef- en zitruimtes en buitenterrassen. Zo combineren we de voordelen van de werkmethodes binnen een kleine structuur met de schaalvoordelen van een grote structuur. De vele ontmoetingsruimten en de kleinere leefgroepen bevorderen de contacten en gezelligheid tussen de bewoners onderling.

Bewoners met dementie verblijven bij voorkeur op de 1e verdieping, waar we hen met de beste zorgen omringen. Eén leefgroep is speciaal ontworpen om verwarde of demente bewoners te verwelkomen, wiens gedrag sociale contacten bemoeilijkt.

Het linkerdeel van het gebouw bevat 36 luxueuze serviceflats, allen voorzien van een terras met elk een apart uitzicht.  Drie serviceflats hebben 2 slaapkamers. Voor iedereen is er wel een flat die het best beantwoordt aan het individuele eisenpakket en budget.

De mooie tuin en grote en ruime terrassen geven extra charme aan het gebouw.

Inrichting

Praktisch en aangenaam zorgmeubilair, warm aangeklede kamers, creatief ontworpen rustgevende ruimtes… Voor de aankleding en inrichting van de kamers en leefruimtes werden duurzame kwaliteitsmaterialen gebruikt.

Alles werd in het werk gesteld om u een zo sterk mogelijk thuisgevoel te geven. Bijna elke ruimte straalt iets unieks uit, of het nu het gastvrije Grand Café is, de vele gezellige leeshoekjes of de pittig ingerichte wellnessruimte. Ontdek zelf de luxe, de huiselijkheid en het comfort van Au Privilège.

Wenst u alvast een blik achter de schermen te werpen? Blader dan zeker even in ons fotoalbum.