Serviceflats

Omschrijving

Een serviceflat biedt senioren de mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen. Het belangrijkste verschil met uw vroegere “thuis” is dat er permanent professionele medewerkers aanwezig zijn op wie u als bewoner een beroep kunt doen. Au Privilège wenst met haar serviceflats niet alleen een aangepaste flat en assistentie aan te bieden, maar ook de sluipende vereenzaming bij senioren tegen te gaan door hen te helpen een sociaal netwerk uit te bouwen en te onderhouden.

Capaciteit

Au Privilège telt op de 1e, 2e en 3e verdieping telkens 12 serviceflats. Samen zijn er 36 serviceflats.

Een serviceflat die erkend is door de Région Wallonne biedt de gebruiker een kwaliteitsgarantie. Om een erkenning te krijgen, moeten serviceflats aan diverse normen voldoen op het vlak van infrastructuur en zorg- en dienstverlening.

Infrastructuur en uitrusting

Alle flats beschikken over een woonkamer met uitgeruste keuken en buitenterras, een berging, een slaapkamer en een badkamer met toilet, wastafel en inloopdouche. In de berging kan ook een wasmachine worden aangesloten. Elke flat beschikt over een eigen brievenbus en deurbel. De hoofdingang van de serviceflats is omwille van privacy- en veiligheidsoverwegingen enkel toegankelijk voor de bewoners en hun bezoekers. Elke serviceflat is voorzien van een handig videofoniesysteem.

Dienstverlening

Wij stellen een aangepaste flat ter beschikking, inclusief alle nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit, verwarming, internet, teledistributie, personenalarm, enz. U mag ook vrij gebruikmaken van de talrijke gemeenschappelijke ruimtes. Bovendien bieden wij u de garantie dat u bij nood dag en nacht een beroep kunt doen op ervaren en goed opgeleide medewerkers. Zo woont u in een veilige omgeving waar u snel de eerste zorgen kunt krijgen indien dat nodig zou zijn.

Naast deze basisdienstverlening kunt u tegen betaling ook gebruikmaken van andere diensten. Zo kunt u ’s middags een warme lunch nemen in het Grand Café en kunt u ook aansluiten bij de diverse activiteiten.

Privacy en veiligheid

Au Privilège investeert veel in de veiligheid van haar bewoners. De ingang van de serviceflats zijn enkel toegankelijk voor de bewoners van de serviceflats en voor de bezoekers die zij toelaten. Een videofoon aan de ingang zal te allen tijde de mogelijkheid bieden om iedere bezoeker te kunnen identificeren.

Overstap naar het woonzorgcentrum

Wanneer uw zorgbehoefte stijgt en een opname in het woonzorgcentrum noodzakelijk wordt, dan krijgt u als bewoner van de serviceflat voorrang bij het toewijzen van een kamer in het woonzorgcentrum.

Enkele foto’s van onze serviceflats vindt u in ons fotoalbum